Известие

Collapse
No announcement yet.

гаснене в движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• гаснене в движение

Здравейте колеги,
    моята хубавица ми прави проблем от няколко седмици и исках да разбера дали някой друг е имал същия проблем.
    Карам alfa romeo 147 1.9 jtd от 2003 година. Миналата седмица беше малко по-студено и сутринта я оставих да поработи 10-тина минути преди да тръгна за работа, но след няма и 1 км рязко ми паднаха оборотите и не запали повече. Следобяд ми дадоха ток и тръгна, казаха ми, че може дизела да е некачествен и да сложа добавка. Сипах добавката, но след 3 дни отново ми изгасна, този път успях да я запаля и да добутам до работата. Закарах я на механика ми, направиха диагностика при двама различни души, но не изкарва никакви грешка. Направиха обезвъздушаване, два дена я тестваха, но не показа проблем. Доколкото ми обясниха може да са няколко неща, включително гоивен клапан, но не могат да ми кажат нищо докато не направят диагностика в момента, когато покаже проблема, всичко друго са предположения. Някой имал ли е подобен проблем, защото не искам да я бутам отново по булевардите в пиковите часове.
    Поздрави!

вода в нафтата. източи ли горивния филтър? кво обезвъздушаване са напрайли тия ми ти майстори щото не ми е ясно?
    JTD 105+

Comment

Колега, източи нафтата смени горивния филтър и пробвай пак...., аз и още няколко колеги брахме ядове от кофти нафта преди около 2 месеца, бях пуснал и тема в която въпроса беше разискван но сега не мога да я намеря. Колата гаснеше на място, в движение, на ниски и на високи обороти на скорост или по инерция......бях се ошашавил )) с хубава нафта и сменен горивен филтър нещата се оправиха и от тогава ядове нямам
      Успех, дано съм ти помогнал

Comment

И аз бях така като зареждах от Еко,смени си гилтъра и нафтата
        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Не е от дизела.Сменихме горивото, горивния клапан и филтър и продължава да гасне. Акумулатора също беше заминал. Вече втора седмица съм в шах.

Comment

Първоначално публикувано от vlado_t Покажи съобщение
            Не е от дизела.Сменихме горивото, горивния клапан и филтър и продължава да гасне. Акумулатора също беше заминал. Вече втора седмица съм в шах.
            Може да е от датчика на коляновия вал!
            Но преди да почнеш да сменяш на зула, направи диагностика!!!

Напиши от къде си, може и са се мамери някой да помогне!
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

пише че е напрайл диагностика и няма никви грешки. нъли на тебе ти гаснеше от вода в филтъра преди
              JTD 105+

Comment

Колега,виж краш бутона в ляво долу. Натисни го няколко пъти. Успех

Comment

И моята същия проблем датчик кол.вал и тя не показа грешка опрявяше се отначало като и махна клемата незнам защо и накрая го смених и всичко се оправи другия момент е ако дърпа въздух през някой маркуч на мене ми се беше спукал този в резервуара до кошницата също без грешка на компа.Дай на контакт ако бълбука на студено в резервуара е от там успех..

Comment

Намери се проблема, горивният клапан на бош се оказа дефектен, подменихме го и в момента няма грижи

Comment

Working...
                    X